Pågenklassikere

I vores sortiment findes der nogle rigtige klassikere, elsket af forbrugere over flere generationer.

Gifflar

Det er af og til tilfældigheder, der ligger bag den måde vores produkter opstår på. Små kanelsnegle var en specialitet, som vi stadig i 1970'erne bagte ved håndkraft. Men da bagerne løftede sneglene over på ovnbåndet, gik det somme tider lidt galt. Sneglene stillede sig ofte på højkant, og mislykkedes så helt. Men – nogle bagere mente, at de faktisk så rigtigt gode ud, og smagen var jo ligeså god! Desuden holder de sig faktisk friske længere. Vupti, så havde vi skabt kanelgiflen – Sveriges i dag mest solgte kaffebrød! Tænk hvor heldigt, at bagerne i 70'erne var uheldige!

Lingongrova

Lingongrova blev lanceret i begyndelsen af 1990'erne under navnet Lantgrova. Eftersom det ikke gik særligt godt i begyndelsen, var der planer at stoppe med at bage brødet. Vi besluttede os dog for at give det endnu en chance, og det var heldigt, for i dag kan vi prale med at have Sveriges mest elskede madbrød i vores sortiment!

Jättefranska
Kender du Sveriges første formbrød i skiver? Det gør du sikkert, navnet på brødet er Jättefranska og blev lanceret allerede i 1960'erne. Idé og inspiration kom fra USA, hvor netop formbrød i skiver var enormt populært. I Sverige tog vi hurtigt den amerikanske tendens med at riste brødet til os, og Jättefranska blev hurtigt en succes. På trods af at vi i dag bager flere forskellige slags formbrød, er det stadig den klassiske Jättefranskan, som er forbrugernes favorit.

Hönökaka
Hönökakan er en rigtig klassiker, som mange holder af. Historien om Hönökakan går helt tilbage til 1950'erne. På Majornas Ångbageri - som med tiden kom til at hedde Pååls, og senere blev slået sammen med Pågen - arbejdede en bager, der var bosat på Hönö i den bohuslenske skærgård. Han fortæller om det tynde brød, som øens fiskere bagte og pakkede ned i deres madkasser. Hans fortælling medfører, at Majornas Ångbageri begynder at bage en Hönökaka. Brødet har visse ligheder med Hönöfiskernes brød, men det bages med en opskrift, der gør brødet både blødere og kraftigere. Den nye Hönökakan bliver straks populær, og det er den stadig i dag cirka 60 år senere.