Toast med avokadoglass
60 minutter
5 5 1 0 stemmer

Nytårstoast med avocado-is og stenbidderrogn

Når det skal være rigtig festeligt og du vil kræse om dine gæster!


Ingredienser

(4 pers)
•4 skiver Roast'n Toast
•Salt og friskkværnet peber
•Smør til stegning

Avokado-is
•3 mediumstore avokadoer, ca 700 g
•1 – 1 ½ dl flormelis
•3 dl cremefraiche (18%)
•1 dl piskefløde
•1 spsk friskpresset citronsaft
•Salt

Citronmarineret agurk
•1 agurk, skrallet og skåret i tern
•Revet skal og saften fra en citron, økologisk

Til servering
•Ca 100 g stenbidderrogn
•1 bundt fint hakket purløg
•1 bundt dild, plukket

Tilberedning

1.Start med isen: Del avokadoen, fjern kernerne og læg kødet i en skål. Tilsæt sukker, cremefraiche, piskefløde, citronsaft og salt. Kør det hele i en blender eller modsvarende til du opnår en blød og jævn konsistens. Justér sødhed, syrlighed og salt efter egen smag.
2.Kør derefter blandingen i en ismaskine, eller placér den i en plastbeholder i fryseren cirka fem timer. Ved den senere metode skal man røre i det nogle gange i løbet af de fem timer.
3.Bland agurken med citronskal og saft. Smag til med salt og peber.
4.Skær kanterne af, og del brødet i to. Steg brødet gyldent i rigeligt med smør i en stegepande. Læg det smørstegte brød på tallerkner. Placer isen på brødet og læg stenbidderrogn på toppen. Strø med purløg og dild og afslut med en anelse friskkværnet peber. Servér straks!

Andre anbefaler også

Lakseburger Toast teriyaki
Pågen anvender cookies for at forbedre og tilpasse dit besøg på vores websted. Læs mere om cookies.