Pizza med skaldyr og mangosalsa
40 minutter
3 5 1 2 stemmer

Pizza med skaldyr og mangosalsa

Når der er lidt ekstra tid til madlavningen kan vi varmt anbefale denne lækre opskrift som kredser om smagsløgene.


Ingredienser

Tomatsauce

  • 400g hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 5 cl rødvin
  • 1 knivspids sukker
  • Salt og peber
  • Evt basilikum, oregano og chili

Mangosalsa

  • 1 moden mango
  • 1/3 rød chilipeber
  • 1 forårsløg
  • Koriander
  • Salt & peber
  • 1 spsk rapsolie

Marinade til skaldyrene

  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime

Andet

  • 1,5-2 dl revet mozzarella
  • 1-2 dl skalddyr efter eget valg
  • Evt babyspinat
  • Olivenolie
  • Flagesalt

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 220g (varmluft) og lad bagepladen være i ovnen, så den bliver varm.
  2. Marinér skaldyrene 10-15 min i 1 dl olivenolie tilsat 2 fed hvidløg samt skallen og saft fra en lime
  3. Forbered tomatsauce og mangosalsa. Se opskrifterne herunder.
  4. Fordel tomatsauce, revet mozzarella og de marinerede skaldyr på pizzabunden.
  5. Bag pizzaen på den varme bageplade i ca 10 min - eller til kanterne er sprøde
  6. Tilsæt mangosalsa og evt babyspinat lige inden servering.

Velbekomme!

Tomatsauce
Lav gerne en stor portion og frys ned i mindre portioner, så går det hurtigere næste gang der skal pizza på bordet.

  1. Pil og hak løget i små stykker og steg dem bløde uden at de får farve
  2. Tilsæt tomater, rødvin og tomatpuré og lad det koge ind.
  3. Afslut med salt, peber og sukker.
  4. Når saucen har den smag du ønsker skal den blendes - brug evt en stavmixer.
  5. Hvis du ønsker at tilsætte et krydderi afsluttes med f.eks basilikum, oregano eller chili efter smag og behag.
  6. Stænk gerne lidt god olivenolie over pizzaen og tilsæt en smule flagesalt.

Mangosalsa

  1. Skræl mangoen og skær den i små stykker.
  2. Hak chili fint.
  3. Snit forårsløg og korianter
  4. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber og olie.
  5. Tilsæt mere chili eller koriander, hvis du er til stærk mad.
Pågen anvender cookies for at forbedre og tilpasse dit besøg på vores websted. Læs mere om cookies.