Sandwich med tunsalat og grillet peberfrugt
15 minutter
5 5 1 0 stemmer

Sandwich med tunsalat og grillet peberfrugt

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Hjerteforeningen, og følger deres kostråd. Og så er den super lækker!


Ingredienser

  • 1 Javisst fuldkornsklemme
  • ½ spsk light mayonnaise, højst 30 % fedt
  • Grønne salatblade, fx rucola eller romaine
  • ½ grillet peberfrugt*
  • 3 spsk tunsalat*

*Tunsalat

  • 1 ds. tun i vand
  • ½ bundt forårsløg
  • Evt. 2-3 ansjosfileter
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk fedtreduceret mayonnaise
  • Citronsaft
  • Peber

*Grillet peberfrugt

  • 4 peberfrugter
  • 1 spsk olivenolie til pensling

Tilberedning

Opskrift tunsalat
Mos den drænede tun godt med en gaffel. Hak forårsløg og evt. ansjosfileter fint, og vend dem i den mosede tun sammen med kapers og mayonnaise. Smag salaten til med citronsaft og peber.

Opskrift grillet peberfrugt
Halvér peberfrugterne og fjern frøstol og kerner. Skær peberfrugterne i brede stykker og pensl dem let med olie. Grill dem på begge sider på en grillpande, til de falder lidt sammen og bliver bløde, ca. 5 minutter på hver side.

Sandwich
Flæk sandwichbrødet og smør den nederste del af sandwichen med mayonnaise. Læg salatblade på den underste del, og fordel tunsalaten herpå. Top med grillet peberfrugt, og luk sandwichen med den øverste del.

Energi pr. sandwich 
1400 kJ (330 kcal) Kulhydrat: 40 g Fedt: 10 g, heraf mættet fedt: 1 g  

Frugt og grønt pr. sandwich
Ca. 50 g

Pågen anvender cookies for at forbedre og tilpasse dit besøg på vores websted. Læs mere om cookies.