Pågen har stor variation i sine produkter - og dermed vil alle kunne finde noget der passer den enkeltes smag. Vores brød kan bruges til alle måltider, og Pågen hjælper til i hverdagen med at gøre måltiderne ekstra lækre. Vi har det perfekte brød både til morgenmaden, madpakken, aftensmaden eller den lille sult - og selvfølgelig også kagen til eftermiddagskaffen. Hos os er der noget for enhver smag. Til alle døgnets tidspunkter.
Hvad er den hemmelige ingrediens i denne rabarberbudding? Brød der er blevet tørt
Ingredienser
11 skiver Middelhavsbrød
Ca. 4-5 stilke friske rabarber
Ca. ½ dl sukker
Til dejen:
5 æg
4 dl mælk
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeekstrakt
1 dl sukker
4 spsk smeltet smør
Til pynt:
Frisk mynte
Flormelis til at pudre hen over
Flødeskum eller is ved servering
Tilberedning
Gør sådan her:
Sæt ovnen på 180 grader
Rens og skær rabarberstilkene i ca. 3 cm lange stykker (hvis det er tykke stilke, kan det blive nødvendigt at skære dem midt over). Varm ca. 100 ml vand i en stegepande og bland; rør ½ dl sukker i. Lad det koge op, kog rabarberne, til de er blevet lidt bløde, lad dem stå at køle af, imens du fortsætter med resten af opskriften.
Pisk mælk, piskefløde, sukker, vanilleekstrakt, æg samt 3 spsk smeltet smør (gem en spsk til senere).
Læg brødene i formen, så de dækker bunden. Stik rabarberstykkerne ind mellem brødene. Hæld evt. lidt af sovsen fra rabarberne.
Brug resten af smørret til at pensle over de stykker brød, der stikker op.
Sæt i ovnen i ca. 30 minutter, indtil brødet er brunet, og buddingen føles fast. Buddingen bliver fastere, når den er blevet lidt køligere, efter at den er kommet ud af ovnen.
Strø flormelis hen over og pynt med frisk mynte. Server med flødeskum og nyd!