Brunchstrata av JätteFranska - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Brunchstrata med JätteFranska

Brug brødresterne med denne lækre italienske favorit – strata! Med JätteFranska som base laver du en fyldig brunchgratin med bacon, ost og masser af smag. Perfekt til lange weekendmorgener eller når du vil forkæle mange med noget virkelig lækkert og mættende!


Ingredienser

  • Pågen Jättefranska (ca. 4-5 skiver)
  • 6 æg
  • 3 dl mælk
  • 200 g bacon
  • 16 dl brød
  • 4 dl revet mozzarella
  • 1 bundt frisk purløg
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Varm en stor non-stick pande op ved middel til høj varme, og steg baconet, til det er gyldent og sprødt. Tag det op af panden, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Riv brødskiverne i mindre stykker, så du har i alt ca. 16 dl.
  3. Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt brød, 3 dl ost og det stegte bacon til æggeblandingen. Rør godt sammen. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter, så brødet kan suge æggemassen til sig.
  4. Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en springform grundigt med smør. Hæld brødblandingen i formen og tryk den let sammen. Drys resten af osten over, og dæk løst med stanniol.
  5. Bag i 25 minutter, fjern derefter stanniolen og bag yderligere 15–20 minutter, til overfladen er gylden, og en tandstik stukket i midten kommer ud ren.
  6. Lad strataen hvile i 5 minutter, før du fjerner springformen. Pynt med frisk purløg!