Somrig brödsallad - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Frisk sommersalat

Her kommer en opskrift på vores version af den toskanske brødsalat panzanella! Vi har lækre croutoner lavet af Middelhavsbrød i, saftige nektariner, sprød bacon og cremet burrata. En vidunderlig måde at mindske brødspild på, hvis du spørger os!


Ingredienser

  • 3-4 skiver bacon
  • 2 nektariner
  • Friske salatblade som romainesalat, rucola og machésalat
  • 2 burrata
  • Basilikumblade til pynt
  • Tørret basilikum, oregano og/eller chiliflager til servering
  • Hakkede valnødder

Til vinaigrette:

  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 hvidløgsfed, pressede
  • Salt og peber efter smag

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Start med at forberede dine croutoner.
  2. Forvarm ovnen til 175 grader.
  3. Riv ca. 5 skiver Middelhavsbrød i grove stykker.
  4. Bland brødstykkerne med lidt olivenolie i en skål og læg dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  5. Drys lidt flagesalt og peber over.
  6. Lad dem stå i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil croutonerne har fået en gylden farve.
  7. Lad dem køle af.
  8. Steg baconet ved middelhøj varme, læg det derefter på en tallerken dækket med køkkenrulle for at dryppe af og køle af.
  9. Skær derefter i mindre stykker.
  10. Læg salatbladene ud på et stort fad og læg burrataen i midten. Træk burrataen let fra hinanden med hænderne.
  11. Pynt salaten med skiver af nektariner, stegt bacon og croutoner. Drys hakkede valnødder, lidt tørrede krydderier og/eller friske basilikumblade hen over.
  12. Kom alle ingredienser til vinaigretten i et glas med låg og ryst godt.
  13. Dryp over salaten.