Frittata med Levain och kantareller - Recept | Pågen
4 5 1 2 stemmer

Frittata med Levain och kantareller

En af de lækreste måder, du kan nyde kantareller på, er i en brød-frittata. Perfekt som en nem frokost eller en let aftensmad, og en udmærket måde at få brugt alt brødet op på, lige til sidste krumme.


Ingredienser

  • ca. 4-5 skiver Levain
  • ca. 500 g kantareller
  • 1 spsk kantarelfond
  • 1,5 dl madlavningsfløde
  • 1 porre
  • Frisk timian
  • 6 æg
  • Smør til stegning
  • ca. 1 dl revet cheddarost
  • Salt og peber efter smag

Tilberedning

  1. Begynd med at skære brødet i grove stykker. Steg dem derefter i smør, indtil de får en flot gylden overflade, og stil dem til side. Forvarm ovnen til 225 grader.
  2. Hak porren, og rens kantarellerne. Varm smør op i en ovnfast pande og steg kantarellerne, indtil de er blevet bløde. Læg nogle af kantarellerne til side til at pynte frittataen med. Tilsæt porren, og steg videre, indtil den også er blevet blød.
  3. Hæld fløden og kantarelfonden over. Tilsæt salt og peber efter smag. Lad det koge i nogle minutter.
  4. Pisk æggene sammen, og hæld dem i panden. Rør rundt.
  5. Læg brødstykkerne over, og tryk dem lidt ned i æggeblandingen med en paletkniv. Drys osten over.
  6. Sæt panden i ovnen i ca. 15 minutter, indtil frittataen er fast og har fået en flot overflade.
  7. Pynt med resten af kantarellerne samt nogle kviste frisk timian.