Cheesecake med Gifflar Saffran - Recept | Pågen
4 5 1 15 stemmer

Cheesecake med Gifflar Vanilje

Julekage med Gifflar! Maksimer nydelsen med Gifflar Vanilje – smæk en fantastisk festlig og velsmagende cheesecake sammen med Gifflar som bund.


Ingredienser

Bund
  • 2 pakker Gifflar Vanilje
  • 120 g smør
Fyld
  • 300 g flødeost
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 g safran, 2 breve
  • 3 dl piskefløde 40%
Topping (valgfrit)
  • Hele Gifflar Vanilje
  • Granatæblekerner

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Sæt ovnen på 175 grader.
  2. Blend Gifflar tll krummer i en foodprocessor eller med en stavblender og hæld ud på en bageplade med bagepapir på. Stil i ovnen i ca. 10-15 minutter til du ser, krummerne er blevet brunet, og de er tørret lidt.
  3. Smelt smørret, og rør derefter sammen med dine Gifflarkrummer. Smør eller læg smørrebrødspapir i en springform og fordel Gifflar-bunden i et jævnt og tykt lag. Stil i køleskabet, mens du laver fyldet.
  4. Rør flødeost, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt safran og pisk fløden, og vend det i dejen.
  5. Fordel dejen ud over Gifflar cheesecakebunden og stil i køleskøbet i mindst en time før servering.
Pynt kagen med hele Gifflar og granatæblekerner.