Gifflar deluxe - Recept | Pågen
5 5 1 2 stemmer

Nytårsdessert de luxe

Gifflar + is + karamelliseret æble – så nemt og alligevel wow!


Ingredienser

Du skal bruge (til 4 portioner)
  • 6 æbler
  • 1 citron
  • 2 knsp kardemommefrø
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 liter vaniljeis
  • 1 pose Gifflar
  • 1 tsk kanel
  • 4 stjernekastere
  • citronmelisse, ristede mandelflager

Tilberedning

Sådan gør du:
  1. Skræl, del, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  2. Riv citronskallen og pres saften.
  3. Knus kardemommefrøene i en morter.
  4. Rør 2 spsk smør og 2 spsk sukker sammen på en pande. Smelt til en lys karamel, og tilsæt æbler og kardemomme. Vend forsigtigt rundt, til æblerne er dækket af karamel og begynder at blive bløde. Tilsæt citronsaft og -skal. Stil til side.
  5. Del Gifflar, og steg dem i resten af smørret. Vend dem derefter i 1 spsk sukker og kanel.
  6. Læg æbleblandingen i bunden af et glas eller en skål, top med kugler af vaniljeis og de stegte, sukkerrullede Gifflar.
  7. Pynt til sidst med citronmelisse, mandelflager og stjernekastere.