Sæsonens lækreste sandwich!
5 5 1 0 stemmer

Sæsonens lækreste sandwich!

Ristet ruglevain med cremet burrata, karamelliseret rosenkål og sprødstegt bacon.


Ingredienser

Til 4 sandwiches:
  • 450 g rosenkål, rensede og halverede
  • 1 burrata
  • 1 pakke bacon, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 dl hasselnødder, groft hakkede
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 4 skiver Rug Levain

Tilberedning

Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Steg det hakkede bacon på en stor pande ved middel varme, indtil det er sprødt.
  3. Tag baconet op og læg det til side, men lad fedtet blive tilbage på panden.
  4. Læg rosenkålen på panden med baconfedtet. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Steg i ca. 5 minutter, indtil kålen begynder at få farve.
  5. Flyt rosenkålen over på en bageplade. Rist i den forvarmede ovn i 15–20 minutter, rør rundt halvvejs, indtil de er karamelliserede og bløde.
  6. Mens rosenkålen ristes, rist brødskiverne i ovnen, indtil de er gyldne.
  7. Når rosenkålen er færdig, tag den ud af ovnen og dryp med balsamicoeddike.
  8. Bland det stegte bacon og de hakkede hasselnødder i.
  9. Top hver brødskive med cremet burrata og den karamelliserede bacon- og rosenkålsblanding.
  10. Afslut med at drysse revet parmesan over.