Brød & bagning
-
Hvorfor er Pågens brød skiveskåret?
Vi betragter det som en god service overfor dig som forbruger at levere vores brød i færdige skiver. Det er praktisk og mere sikkert, at du slipper for at finde kniven frem derhjemme for at skære brødet i skiver. Hos Pågen synes vi, det er vigtigt at give en god service og hjælpe dig i din hverdag.
-
Hvad er surdej?
Bagning med surdej har en lang række fordele. Brødet bliver saftigere, holder sig længere frisk, bliver mindre smuldret, får en bedre tekstur og en fyldigere aroma og syrlig smag. Brødet bliver desuden mindre følsomt over for mugangreb. Når man laver en surdej, blandes hvede- og/eller rugmel med vand til en løs dej, som skal stå og hæve. I surdejen dannes mælkesyre, eddikesyre og aromastoffer af de naturlige mikroorganismer, der kaldes syrebakterier.
-
Kan man fryse brød?
Du kan sagtens fryse brød. Du bør sikre dig, at det ligger i en tætsluttende plastikpose af god kvalitet. Man kan sagtens fryse brødet i Pågens plastikposer.
-
Hvordan skal man opbevare brød, så det holder sig bedst muligt?
Brød har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur i en tætsluttende plastikpose. Du bør ikke opbevare dit brød i køleskab, da det ældes hurtigere i kulde, dvs. brødet bliver hårdt.
-
Hvad menes der med forgæret hvedemel?
Forgæret hvedemel er en slags hvedesurdej eller raskdej, som først har fået gær og siden er tørret. Det forgærede hvedemel bidrager til brødets smag og holdbarhed.
-
Hvad er raskdej?
At lave en raskdej er en gammel bagertradition. Raskning er et bagerudtryk, der betyder gæring. Raskdej kalder man den fordej, som skal gære og senere blandes med de øvrige ingredienser og mel. Raskdej bruges til at give brødet en mere fyldig smag.
-
Hvad er emulgator?
Pågen bager kun med vegetabilske emulgatorer. Emulgatorer er en slags fedt, der gør det lettere at blande olie med vand.
-
Hvordan bager I brød hos Pågen?
Hos Pågen er kvalitet i alt, hvad vi foretager os en selvfølgelighed. Vi anvender de bedste råvarer og har en høj kompetence i vores faglige arbejde.