Bookmaker toast med entrecôte, pepparrot och äggula - Recept - Filip Poon | Pågen
4 5 1 9 stemmer

Bookmaker toast med entrecôte, peberrod og æggeblomme

Bookmaker toast er en rigtig klassiker. Elegant, hurtiglavet og superb med en fin oksemørbrad eller entrecôte, krydret peberrod og cremet æggeblomme på en varm toast af Grødbrød. En umamibombe med masser af smag og karakter!


Ingredienser

Kød
  • 2 skiver oksemørbrad eller entrecôte
  • 2 spsk. smør
  • ½ tsk. tørret timian
  • 2 stk. hvidløgsfed
  • Salt og peber
Tomatsalat
  • 10 cocktailtomater i forskellige farver
  • ½ sølvløg, finthakket
  • 1 spsk. finthakket persille
  • 1 spsk. finthakket purløg
Dijonnaise
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. sennep
Tilbehør
  • 2 stk. salatblade, valgfrit
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. fintrevet peberrod

Tilberedning

Gør sådan her

  1. Salt kødet og smør det ind i olie. Steg på høj varme på denene side, indtil det får en fin farve.
  2. Vend kødet og tilsætsmør, hvidløg, tørret timian og peber. Øs i cirka30 sek.
  3. Tag kødet op. Lad det hvile, og skær det derefter i skiver.
  4. Læg tomater og løg i samme pande, og svits dem i cirka 1 minut, salt. Læg persille og purløg i.
  5. Rist brødet og bland dijonnaise.
Saml toasten sådan her: Brød, dijonnaise, salat, tomat, mørbrad, fintrevet peberrod og pynt med en æggeblomme. Sæt tænderne i og nyd!
Opskrift: Filip Poon