Brödgratäng med skinka och broccoli Pågen Rosta - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Brødgratin med skinke og broccoli - Pågen Middelhavsbrod

Har du madrester, der trænger til at blive brugt? Så foreslår vi, at du laver en nem og velsmagende brødgratin. Det er en perfekt måde at bruge brød og du kan variere den med de grøntsager og andre madrester, du har i køleskabet.


Ingredienser

  • ca. 4 skiver Pågen Middelhavsbrød
  • 5 æg
  • 2 dl mælk
  • Revet ost (ca. 2 dl)
  • 1 Broccoli
  • 1-2 Røde peberfrugter
  • ½ pakke pålægsskinke
  • 1 gult løg
  • Salt og peber efter smag
  • Olje eller smør til at stege grøntsagerne i
OBS! Peberfrugten, broccolien og skinken kan udskiftes med andre rester som f.eks. squash, gulerod, aubergine, kødfars osv.

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Forvarm ovnen ved 200 grader.
  2. Skær brødskiverne i grove firkanter.
  3. Skær peberfrugten i strimler, skær skinke og broccoli i små stykker. Hak løget.
  4. Steg løget i en ovnfast støbejernspande. Tilsæt peberfrugten og broccolien når løget er brunet og steg indtil broccolien og peberfrugten er blevet lidt bløde. Tilsæt derefter brød og skinke.
  5. Pisk æggene og mælken sammen og smag til med salt og peber. Hæld blandingen over i formen. Drys reven ost henover brødgratinen.
  6. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til brødgratinen har fået en flot farve og er stivnet.