Croque Madame - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Croque Madame

En luksuriøs og cremet fransk klassiker, der passer perfekt til middagen! Eller hvorfor ikke dele sandwichen op i mindre stykker og servere den som snitter?


Ingredienser

INGREDIENSER TIL 1 PERSON
  • 2 skiver Pågen Levain
  • 2 skiver Gruyère eller Emmental
  • 1 skive røget skinke
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk smør
  • 1 æg
  • 1 dl bechamelsauce (1 spsk smør,
  • 1 tsk mel, 1 dl mælk)
  • 1 citronbåd
  • 1 tsk hakket purløg

Tilberedning

Sådan gør du
  1. Smør dijonsennep på en skive brød, læg skinke og ost ovenpå, og top med den anden skive. Steg dobbelt-sandwichen i smør ved middelvarme, indtil brødet er gyldent.
  2. Bechamelsauce: Smelt smørret, pisk melet i, og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen, indtil saucen tykner. Smag til med salt og evt. lidt hvidvins- eller champagneeddike.
  3. Hæld saucen over sandwichen, top evt. med lidt ost, og gratinér ved 200°C i ca. 5 minutter.
  4. Steg ægget (med blommen opad – sunny side up), læg det oven på sandwichen, dryp lidt citronsaft over og drys med purløg.
Servér med det samme!