Magiskt god äppelkaka med Gifflar - Recept | Pågen
5 5 1 1 stemmer

Fortryllende lækker æblekage med Gifflar

Hvad passer bedre til at gøre en æblekage ekstra lækker og kanelagtig end at tilføje Gifflar som et ekstra dejligt lag?! Denne fortryllende lækre æblekage bliver garanteret din nye yndlingskage!


Ingredienser

  • Smeltet smør til at pensle Gifflarne med
  • 6 æbler
  • 1 tsk. kanel

Vaniljecreme eller is til servering

  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1/2 dl sirup
  • 1/2 dl fløde
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mel
  • 1 knivspids salt

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Skræl, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  3. Bland med kanel, så alle æblestykkerne er dækket, og hæld dem i en bageform.
  4. Læg smør, sukker, sirup og fløde i en gryde og kog i 5 minutter.
  5. Bland med havregryn, mel og salt.
  6. Smør blandingen over æblerne i bageformen, så du får et jævnt lag.
  7. Del Gifflarne på midten, og læg dem som et tæppe over dejen.
  8. Pensl med lidt smeltet smør.
  9. Bag midt i ovnen i 40 minutter.
  10. Hold øje med Gifflarne, så de ikke brænder på, Hvis de begynder at blive brændte, kan du dække formen med aluminiumfolie i resten af bagetiden.
  11. Lad kagen køle lidt af inden servering.
  12. Server gerne med vaniljecreme eller is!