Gifflar marängtårta - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Gifflar Kanel marengskage

Den eneste kage du skal bruge til Sankt Hans aften… eller ja, til hvilken som helst fejring egentlig. Uimodståeligt lækre Gifflar Vanilje og Gifflar Kanel på en bund af dejlig marengs, flødeskum og vaniljecreme, pyntet med friske jordbær, naturligvis. Umulig at modstå!


Ingredienser

  • 1 pose Gifflar Kanel.
  • Ca. 500 g friske jordbær.
  • 5 dl piskefløde
Marengsbund:
  • 8 æggehvider
  • 4 dl sukker
  • 2 tsk maizena
Vaniljecreme:
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 2 dl fløde
  • 2 dl mælk

Fyld:

  • Jordbærskiver
  • Flødeskum
  • Vaniljecreme

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog fløde, mælk og en vaniljestang, sluk for kogepladen og lad det stå i 10 minutter.
  2. Skrab indholdet ud af vaniljestangen og smid skallen væk. Bland æggemassen og flødeblandingen sammen, varm i vandbad, indtil det tykner.
  3. Lad stå i køleskabet natten over.
  4. Forvarm ovnen til 180 grader og dæk en ovnplade med bagepapir.
  5. Pisk æggehviderne til et fast skum. Tilsæt derefter sukker lidt ad gangen og bliv ved med at piske, til det er blevet en blank masse. Bland med maizena.
  6. Smør marengsdejen ud på bagepladen og smør den sjusket ud, så den dækker næsten hele pladen. Stil i mitten af ovnen og sænk varmen til 125 grader. Bag i cirka 1,5 time. Når marengsen er færdigbagt, slukker du for ovnen og lader marengsen køle helt af i ovnen.
  7. Pisk fløden, mens marengsen køler af.
  8. Når marengsbunden er kølet af, tager du den ud og lægger den på et serveringsfad eller på et stort skærebræt. Smør vaniljecreme på bunden. Smør derefter flødeskum på.
  9. Skær halvdelen af Gifflarne i fire dele. Lad resten være hele. Skær halvdelen af jordbærrene i mindre stykker, og den anden halvdel på midten.
  10. Pynt med hakkede og delte jordbær samt delte og hele Gifflar.
Nyd!