Gifflar pannacotta - Recept | Pågen
4 5 1 4 stemmer

Gifflar pannacotta

Her er en opskrift på noget helt særligt! En luksuriøs vaniljepannacotta toppet med Gifflar stegt i karamelsauce – en dessert, der uden tvivl løfter enhver festlig lejlighed til nye højder.


Ingredienser

Til pannacotta:
  • 2 blade husblas
  • 5 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 dl sukker
Gifflar i karamelsauce:
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl lys sirup
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk kanel
  • ca. 6 stk. Gifflar Kanel

    Tilberedning

    1. Start med at lave pannacottaen – læg husblasbladene i koldt vand, og lad dem stå i blød.
    2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg kornene og stangen i en gryde sammen med fløde og sukker. Lad det langsomt koge op i ca. 2 minutter, mens du pisker, så kanelen blandes godt.
    3. Fjern vaniljestangen, og tilsæt derefter husblasbladene. Rør rundt, indtil de er opløst.
    4. Fordel fløden i portionsglas, og stil dem på køl i mindst 5 timer.
    5. Nu er det tid til at tilberede Gifflar. Skær Gifflar i mindre stykker.
    6. Kom piskefløde, sirup, sukker og 1 tsk kanel i en pande. Lad det koge op og småsimre, indtil saucen begynder at tykne.
    7. Vend de delte Gifflar i saucen, så de bliver dækket og varmet op.
    8. Fordel Gifflar i pannacotta-glasene. Som en sidste detalje kan du dekorere med en hel Gifflar, som sættes på kanten af glasset.