Levain med gedeostcreme, ristede rødbeder og rucola
5 5 1 0 stemmer

Levain med gedeostcreme, ristede rødbeder og rucola

Her er en enkel, men luksuriøs smagskombination, perfekt når du ønsker at forkæle dig selv - saftigt levainbrød, let pisket gedeost, ristede rødbeder fra ovnen og honning. Denne sandwich er perfekt til en fin middag!


Ingredienser

Du skal bruge (4 stk. sandwiches)
  • 4 skiver Levain
  • Gedeost (ca. 300 g)
  • ca. 4 stk. rødbeder
  • Olie
  • Rucola (ca. 50 g)
  • Honning
  • Valgfrit: Hakkede valnødder at pynte sandwichene med

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skær rødbederne i tynde skiver (gerne ved hjælp af en mandolin for at sikre ensartet tykkelse). Læg bagepapir på en bageplade og arranger rødbedeskiverne, så de ikke overlapper. Pensl let med olie og krydr med salt og peber efter smag. Bag dem i ovnen i cirka 20-30 minutter, afhængigt af tykkelsen på skiverne. Halvvejs gennem bagetiden tager du pladen ud og vender rødbedeskiverne. 
  2. Mens rødbederne er i ovnen, forbereder du din gedeostcreme. Hak gedeosten i små stykker og blend den sammen med honning i en foodprocessor eller blender, indtil du får en jævn creme.
  3. Rist levainbrødet let og spred derefter et generøst lag af cremen på hver skive. Top med rucola og dernæst rødbedeskiverne. Drys med hakket valnødder og tilføj en smule honning over sandwichene for at give dem et ekstra pift.