Pappa al pomodoro på middelhavsbrød
5 5 1 0 stemmer

Pappa al pomodoro på middelhavsbrød

Hvad kunne være mere passende at lave tomatsuppen Pappa al pomodoro af end vores lækre, usødede middelhavsbrød? En smagrig og mættende, lækker brødsuppe fra Italien - hvor den hemmelige ingrediens er brød, der er blevet tilovers. Perfekt, hvis du har glemt at lukke posen!


Ingredienser

  • 2 dåser knuste tomater
  • 3 friske tomater
  • ca. 2 dl vand
  • 1 grøntsagsbuljongterning
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 løg
  • 2-3 hvidløgsfed
  • Salt og peber efter smag
  • Krutonger til at toppe suppen med
  • Valgfrit: Parmesan at toppe den færdige suppe med
  • Valgfrit: 1 tsk. sukker

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Start med at hakke løget og skære de friske tomater i stykker. Skær brødskiverne i grove terninger og tag basilikumbladene af, læg brødet og basilikummen til side.
  2. Svits løg og hvidløg i en gryde med rigeligt olivenolie, indtil de bliver gyldne og bløde. Tilsæt de knuste tomater, 2 dl vand, buljongterningen, sukker (hvis det ønskes) og de skårne friske tomater. Lad det simre i cirka 10 minutter.
  3. Tilføj brødternene sammen med basilikummen og rør rundt. Lad suppen simre i ca. 20 minutter. Rør i suppen undervejs, så brødternene suger suppen til sig og opløses. Smag til med salt og peber.
  4. Server suppen og top med krutonger, frisk basilikum og eventuelt revet parmesanost.