Pinchos snittar
5 5 1 0 stemmer

Pinchos snittar

Tre farverige og friske småanretninger inspireret af spanske pinchos – perfekte som forret eller til sommerens mingle og tapasbord!


Ingredienser

INGREDIENSER TIL CA. 12 PINCHOS
(4 af hver variant)
ARTISKOKCREME
  • 1 stk. Hönö Skærgårdbrød
  • 1 dåse artiskokhjerter à ca. 240 g, uden olie
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 tsk citronsaft
  • Skal af en halv citron (fintrevet)
  • Salt og peber
  • 1 spsk hakket purløg
PAN CON TOMATE
  • 1 skive Pågen JätteFranska
  • 1 stor tomat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk god olivenolie
  • Flagesalt
  • Frisk basilikum eller oregano
MANCHEGO, FIGNER & HONNING
  • 1 skive Pågen Råglevain
  • 4 skiver manchegoost
  • 2 friske figner (eller tørrede, tyndt skåret)
  • 1 spsk honning
  • Peber
  • 1/2 tsk chiliflager

Tilberedning

Sådan gør du
  • Rist JätteFranska og RågLevain i ovnen eller i en brødrister. Skær hver brødskive i fire mindre stykker.
ARTISKOKCREME
  1. Blend artiskokker, hvidløg, citronsaft og citronskal til en glat creme. Smag til med salt og peber.
  2. Smør på brødet og top med fintskåret purløg.
PAN CON TOMATE
  1. Riv tomaten groft på et rivejern og bland med olivenolie og lidt flagesalt.
  2. Gnid det ristede brød med et halveret hvidløgsfed.
  3. Fordel tomatblandingen på brødet og top med friske krydderurter.
MANCHEGO, FIGNER & HONNING
  1. Læg en skive manchego på hvert brødstykke.
  2. Top med skiver af figen og dryp honning over.
  3. Afslut med friskkværnet sort peber og lidt chiliflager.
Servér dine pinchos med det samme – gerne med en tandstik i hver for ægte pinchos-stemning!