Alla hjärtans dag måltid - Recept | Pågen
5 5 1 1 stemmer

❤️3 retters smørrebrødsmenu❤️

❤️Byd en rigtig brødelsker på en 3 retters menu❤️


Ingredienser


Forret: Toast Skagen
Ingredienser (2 portioner):

  • 2 skiver JätteFranska 
  • 1 pakke rejer ca 500 gr
  • 1 dusk dild
  • 1 1/2 dl mayonnaise
  • 1 citron
  • 80 gr rogn fra hvid fisk (80 gr svarer til ca 3 spk)
  • Smag til med salt och peber

Hovedret: Bookmaker toast

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 skiver Levain
  • 2 bøffer af god kvalitet
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk dijon sennep
  • Ca 5cm peberrod 
  • 2 æggeblommer
  • ½ salathoved

Dessert: Arme Riddere/French Toast

Ingredienser (2 portioner):

  • 4 skiver JätteFranska – se kommentar ovenfor
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 tsk kardemumme
  • 2 krm salt

Til topping:

  • Frosne bær
  • Flormelis

Tilberedning

Fremgangsmåde:
Forret: Toast Skagen

  1. Lad rejerne dryppe af i en si.
  2. Hak dilden, men gem lidt til pynt.
  3. Bland den hakkede dild i mayonnaisen, og smag til med citronsaft fra halvdelen af citronen. Gem resten af citronen til pynt. Bland rejerne i. Salt og peber efter smag.
  4. Rist brødet og del det på tværs. Tilsæt rigeligt Skagensblanding og top med rogn, en citronskive og lidt dild.

Hovedret: Bookmaker toast

  1. Kødet skal have rumtemperatur inden stegning, tilføj salt og peber. Steg kødet af i olie, på høj varme. Når kødet har fået lidt farve, tilsættes smør for at give smag. Steg derefter kødet et par minutter på hver side. Lad kødet hvile på et spækbræt inden det skæres i skiver.
  2. Bland mayonnaise og sennep.
  3. Skræl og riv peberroden.
  4. Steg brødskiverne til de er lysebrune.
  5. Smør sennepsmayonnaisen på brødet, læg derefter salaten og kødet på. Lav en lille fuglerede af den revne peberrod og læg en æggeblomme i.

Dessert: Arme Riddere/French Toast

  1. Læg bærerne til optøning.
  2. Pisk æg, mælk, kardemumme og salt i en mellemstor skål.
  3. Dyp brødskiverne i æggemassen og steg skiverne i smør på en pande, i ca 2 minutter på hver side. Lad derefter brødet køle i et par minutter.
  4. Læg så brødet på en tallerken og pynt med bær og drys med flormelis.