Bread and Butter pudding med rabarber - Recept | Pågen
3 5 1 5 stemmer

Bread and Butter budding med rabarber

Hvad er den hemmelige ingrediens i denne rabarberbudding? Brød der er blevet tørt


Ingredienser

  • 11 skiver Middelhavsbrød 
  • Ca. 4-5 stilke friske rabarber 
  • Ca. ½ dl sukker

Til dejen: 

  • 5 æg
  • 4 dl mælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeekstrakt 
  • 1 dl sukker 
  • 4 spsk smeltet smør 

Til pynt:  

  • Frisk mynte
  • Flormelis til at pudre hen over
  • Flødeskum eller is ved servering 

Tilberedning

Gør sådan her: 

  1. Sæt ovnen på 180 grader  
  2. Rens og skær rabarberstilkene i ca. 3 cm lange stykker (hvis det er tykke stilke, kan det blive nødvendigt at skære dem midt over). Varm ca. 100 ml vand i en stegepande og bland; rør ½ dl sukker i. Lad det koge op, kog rabarberne, til de er blevet lidt bløde, lad dem stå at køle af, imens du fortsætter med resten af opskriften.  
  3. Pisk mælk, piskefløde, sukker, vanilleekstrakt, æg samt 3 spsk smeltet smør (gem en spsk til senere).  
  4. Læg brødene i formen, så de dækker bunden. Stik rabarberstykkerne ind mellem brødene. Hæld evt. lidt af sovsen fra rabarberne.  
  5. Brug resten af smørret til at pensle over de stykker brød, der stikker op.  
  6. Sæt i ovnen i ca. 30 minutter, indtil brødet er brunet, og buddingen føles fast. Buddingen bliver fastere, når den er blevet lidt køligere, efter at den er kommet ud af ovnen. 
  7. Strø flormelis hen over og pynt med frisk mynte. Server med flødeskum og nyd!