Brödsallad med Italienskt Lantbröd  - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Brødsalat med Middelhavsbrød

En frisk sommersalat fyldt med middelhavssmag! Krutoner af rustikt og salt Middelhavsbrød tilføjer den ekstra fyldige smag, der skal til en varm dag. Perfekt at lave, når man har brød tilbage, som er ved at blive gammelt.


Ingredienser

  • Pågen Middelhavsbrød
  • 1 rødt løg
  • Ca. ½ agurk
  • 1 pakke fetaost
  • 2-3 tomater
  • 1 glas sorte oliven
  • Rødvinseddike 3 spsk.
  • Olivenolie (1/2 dl)
  • Oregano efter smag
  • Salt og peber efter smag

Tilberedning

Tilberedning:
Start med krutonerne:
  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Skær brødet i store tern. Læg brødkrutonerne på et bagepapir på en bageplade.
  3. Riv eller pres hvidløg og bland med olien sammen med frisk rosmarin.
  4. Dryp olien over brødkrutonerne og rør rundt, så alle tern er dækket.
  5. Grill i ovnen i ca. 10 minutter, eller indtil krunonerne er gyldenbrune.
Salat:
  1. Hak rødløget i halve skiver. Skær agurken i tern. Skær tomaterne i både og afdryp olivenerne. Skær fetaosten i tern.
  2. Bland sammen i en stor skål sammen med krutonerne.
  3. Bland olivolie og eddike til en dressing, smag af med salt og peber og dryp over salaten.
  4. Drys tørret oregano over salaten efter smag og bland sammen.