Croation steak sandwich - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Croatian steak sandwich

Et moderne twist på en klassisk sandwich fra Kroatien – med saftig flanksteak, cremet kajmak og smagfuld ajvar. Perfekt til grillhyggen eller som en mættende weekendfrokost!


Ingredienser

INGREDIENSER TIL 2 SANDWICHES
  • 4 skiver PågenLimpan
  • Ca. 200-250 g flanksteak
  • 2 spsk ajvar
  • 2 spsk kajmak (eller tyrkisk yoghurt)
  • 2 skiver syltede agurker
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • 1 spsk hakket frisk persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
KRYDDERIBLANDING TILL KØDET
(BALKAN-STYLE RUB)
  • 1 tsk paprika (gerne røget)
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedning

Sådan gør du
  1. Forbered flanksteaken ved at gnide kødet ind i olivenolie og krydderiblandingen. Lad det marinere i mindst 30 minutter.
  2. Steg eller grill flanksteaken ved høj varme i 3–4 minutter på hver side (afhængigt af tykkelsen og hvor gennemstegt du ønsker den). Lad kødet hvile i 5–10 minutter, og skær det derefter i tynde skiver på tværs af fibrene.
  3. Rist brødet let. Pensl evt. med lidt olivenolie og gnid det med hvidløg inden ristning eller grill – det giver ekstra smag.
  4. Smør et lag kajmak eller yoghurt på hver brødskive. Læg et par skiver flanksteak og syltede agurker ovenpå.
  5. Drys med rødløg, hakket persille og lidt citronsaft. Top med ajvar og slut af med et drys paprika og en smule olivenolie. Læg den sidste brødskive på toppen.