Fyllda tomater provencale - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Fyldte tomater provencalsk

Server et urteduftende, sprødt og lækkert tilbehør lavet af brød, der er blevet til overs – tomater provencalske. En nem men smagfuld ret fra det sydlige Frankrig, der passer til det meste!


Ingredienser

  • 1 dl rasp lavet af dit yndlingsbrød. I denne opskrift har vi brugt rasp lavet af JätteFranska. Du finder opskriften til, hvordan du laver din egen rasp her:
  • 8 stk. tomater
  • Provençalske krydderurter efter smag
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/4 dl revet parmesan
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk persille

Tilberedning

Gør sådan her
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær toppen af ​​tomaterne og læg dem i en ovnfast form. Dryp olivenolie over og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Mens tomaterne er i ovnen, blander du rasp, parmesan, provençalske krydderurter og presset hvidløg. Hak cirka ¼ af persillen og bland den i raspblandingen. Tilsæt salt og peber efter smag.
  • Tag tomaterne ud efter cirka 20 minutter, når de begynder at blive bløde, og fordel raspblandingen over dem. Bag dem igen i ovnen i ca. 10-15 minutter, indtil raspblandingen har fået en flot gylden farve.
  • Drys frisk persille på toppen og server!