4 5 1 24 stemmer

Gifflar-æblekage

En uimodståelig lækker variant af æblekage, hvor saftige Gifflar Kanel møder søde æbler. Et must at prøve i æblesæsonen!


Ingredienser

  • Ca. 4 æbler
  • Ca. 2 tsk kanel
  • 1 pose Gifflar Kanel
  • 150 g smør (og lidt ekstra til at stege æblerne i)
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 dl hvedemel

Tilberedning

Gør sådan her:

    1. Sæt ovnen på 175 grader.
    2. Skær 3 af æblerne i ca. 1 cm store stykker og læg dem i en skål. Strø kanel hen over og bland til æblerne er dækket. Varm rigeligt smør i en stegepande og steg derefter æblerne til de har suget smørret op og er blevet lidt bløde. Stil til siden.
    3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til dejen bliver luftig. Smelt smørret og hæld det i dejen sammen med mælk, piskefløde, hvedemel og bagepulver.
    4. Læg de stegte æbler, så de dækker bunden af et ovnfast fad. Skær Gifflarna i halve og skær det sidste æble i skiver. Læg Gifflarna hen over de kanelstegte æbler og bland med æblerne. Hæld hen over dejen. Lad evt. stå og trække lidt i køleskabet.
    5. Stil kagen ind i ovnen i ca. 45 minutter.
    6. Server med flødeskum eller is.