Hot-Tuna_Melt - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Hot tuna melt – varm sandwich med tun, ost, løg og kapers

Har du lyst til en varm sandwich? Prøv en spicy tuna melt med tunblanding, smeltet ost og lidt varme fra jalapeño – alt sammen mellem sprøde skiver Middelhavsbrød. En smagseksplosion!


Ingredienser

(4 personer)
  • 1 lille rødløg
  • 1 selleristilk
  • 2 spsk dild
  • 1 jalapeño
  • 120 ml mayonnaise (helst Kewpie)
  • 1 spsk kapers, drænet
  • Revet citronskal fra en halv citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dåse tunfiskefiléer i olie, drænet
  • Peber, friskkværnet
  • Havsalt
  • 2 spsk smør, stuetempereret
  • 4 skiver amerikansk cheddar

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Finthak rødløg, selleristilk, dild og jalapeño. Bland med mayonnaise, kapers, citronskal og citronsaft i en skål. Tilsæt tunfiskefiléer og del dem forsigtigt med en gaffel. Krydr generøst med friskkværnet peber og smag til med salt.
  2. Smør den ene side af hver brødskive med smør. Læg dem med den smurte side nedad. Læg ost og tunblandingen på 4 af brødskiverne. Læg en brødskive ovenpå (med smørsiden udad).
  3. Varm en støbejernspande op ved middelvarme. Læg sandwichene i panden, med ostesiden nedad. Vend dem én gang og pres dem ned med en vægt. Grill dem, indtil brødet er gyldenbrunt, sprødt og osten er smeltet, ca. 4 min./side. Læg de varme sandwiches på et skærebræt og del dem i to