Toast med avokadoglass
60 minutter
5 5 1 0 stemmer

Nytårstoast med avocado-is og stenbidderrogn

Når det skal være rigtig festeligt og du vil kræse om dine gæster!


Ingredienser

(4 pers)
•4 skiver Roast'n Toast
•Salt og friskkværnet peber
•Smør til stegning

Avokado-is
•3 mediumstore avokadoer, ca 700 g
•1 – 1 ½ dl flormelis
•3 dl cremefraiche (18%)
•1 dl piskefløde
•1 spsk friskpresset citronsaft
•Salt

Citronmarineret agurk
•1 agurk, skrallet og skåret i tern
•Revet skal og saften fra en citron, økologisk

Til servering
•Ca 100 g stenbidderrogn
•1 bundt fint hakket purløg
•1 bundt dild, plukket

Tilberedning

1.Start med isen: Del avokadoen, fjern kernerne og læg kødet i en skål. Tilsæt sukker, cremefraiche, piskefløde, citronsaft og salt. Kør det hele i en blender eller modsvarende til du opnår en blød og jævn konsistens. Justér sødhed, syrlighed og salt efter egen smag.
2.Kør derefter blandingen i en ismaskine, eller placér den i en plastbeholder i fryseren cirka fem timer. Ved den senere metode skal man røre i det nogle gange i løbet af de fem timer.
3.Bland agurken med citronskal og saft. Smag til med salt og peber.
4.Skær kanterne af, og del brødet i to. Steg brødet gyldent i rigeligt med smør i en stegepande. Læg det smørstegte brød på tallerkner. Placer isen på brødet og læg stenbidderrogn på toppen. Strø med purløg og dild og afslut med en anelse friskkværnet peber. Servér straks!