Råg Levain med pumpahummus och krispig kål - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Rug Levain med græskarhummus og sprød kål

Nyd efterårets bedste smage på en skive Rug Levain! Med ovnbagt kål og krydret græskarhummus får du en sandwich, der både er mættende, lækker og helt vegansk. Perfekt til både frokost og aftensmad!


Ingredienser

  • 5 skiver Rug Levain
  • ½ blomkål
  • ca. 100 g grønkål
  • Olie til at dryppe over grønkålen og blomkålen
  • 1 fed hvidløg
  • Sesamfrø til at drysse over den færdige sandwich
Til græskarhummusen:
  • 700 g butternutgræskar
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk flagesalt
  • 400 g kogte kikærter
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk tørret timian
  • Cayennepeber

Tilberedning

Gør sådan her
  1. Forvarm ovnen til 225°.
  2. Begynd med græskarhummusen. Skær græskaret i stykker (ca. 2 cm tykke). Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir, dryp olie over, og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil stykkerne har fået en flot farve og er blevet bløde.
  3. Hæld væsken fra kikærterne, og kom dem i en foodprocessor sammen med græskaret. Tilsæt olie, hvidløg og krydderier. Blend til en glat puré. Hvis du ønsker en luftigere og lettere græskarhummus, kan du tilsætte lidt vand og blende, indtil du opnår den ønskede konsistens.
  4. Nu skal blomkålen ristes. Forvarm ovnen til 200°C.
  5. Skær blomkålen på langs, så du får flade stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie, og drys med lidt flagesalt og peber.
  6. Bag i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil blomkålen har fået en flot overflade og er blevet blød.
  7. Nu til grønkålen. Sænk varmen til 150°C.
  8. Riv grønkålen af stilken, skyl den, og gnub olie, revet hvidløg, salt og peber ind i grønkålen. Fordel den på en bageplade med bagepapir.
  9. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil grønkålen er blevet sprød. Det kan gå hurtigt, så hold øje, så de mindre stykker ikke brænder på!
  10. Tip! Du kan riste blomkål og grønkål samtidig på hver sin bageplade ved ca. 200°C, men husk at holde ekstra godt øje med grønkålen, så den ikke brænder på.
  11. Nu er det tid til at samle sandwichen! Smør et generøst lag græskarhummus på en skive Rug Levain. Tip: Hvis du vil lave ekstra flotte sandwiches, kan du bruge en sprøjtepose!
  12. Fordel den sprøde grønkål og pynt med blomkål.
  13. Drys med sesamfrø og nyd!