70 minutter
4 5 1 7 stemmer

Smuldretærte med grønkål

Lav en piedej med brødrester og lav en lækker og klimasmart middag af det sidste i brødposen


Ingredienser


4 portioner

Grønkålsfyld:

  • 450 g grønkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g fetaost
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids hvid peber

Piedej:

  • 80 g koldt smør
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knivspids hvid peber
  • 6-8 skiver valgfrit Pågen-brød. (her har vi brugt Levain)

Tilberedning

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200°.
  2. Hak løget
  3. Svits løg, hvidløg og grønkål i lidt olie til grønkålen bliver blød og "synker sammen"
  4. Bland den smuldrede fetaost i og hæld det i en pieform.
  5. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen og hæld det over grønkålsblandingen i pieformen.
  6. Bag midt i ovnen til den er stivnet, ca 30 min.
  7. Imens skærer du brødet op i centimeterstore stykker. Bland brødet med smør, salt og peber til en smuldredej. Mængden brød, du behøver, kan variere afhængig af, hvilket brød du vælger. Dejen skal være lidt klisteret men alligevel fast.
  8. Fordel brødsmuldret över det bagte piefyld och bag ca 20 min midt i ovnen ved 225° til brødsmuldret har fin gylden farve.

Flere opskrifter med

Andre anbefaler også

(B)rød pesto Ruller med hasselnødscreme