Varm sandwichkage med svamp og bacon - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Varm sandwichkage med svamp og bacon

Hönö Skärgårdskaka passer glimrende som bund i en sandwichkage, og i denne ret får det luftige brød selskab af cremet flødeost, svamp, sprødstegt bacon og smeltet ost. Simpelthen et varmende og hurtiglavet middagstip til hele familien!


Ingredienser

  • 6 skiver Hönö Skärgårdskaka
  • 280 g bacon
  • Ca. 200 g kantareller
  • Ca. 400 g skovchampignon
  • 1 stk. porre
  • 1-2 stk. peberfrugter
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g flødeost med smag (gerne med hvidløg eller urter)
  • Salt & peber
  • Ca. 100 g revet cheddarost
  • Ca. 100 g revet mozzarellaost
  • 1 bakke cherrytomater
  • Frisk timian

Tilberedning

Sådan gør du
  1. Læg bacon på bagepapir og tilbered i ovn i ca. 20 minutter ved 175 grader. Rens og hak svamp, peberfrugt og porre imens. OBS: Gem lidt stegt bacon og svamp til pynt!
  2. Svits svampene i en stegepande, indtil vandet er fordampet. Tilsæt smør og derefter porre og peberfrugter. Steg indtil de er blevet bløde.
  3. Bland flødeost og creme fraiche til en jævn blanding. Smag til med salt og peber.
  4. Sæt ovnen på 225 grader. Læg to skriver Hönö Skärgårdskaka på en bageplade og fordel en tredjedel af flødeostblandingen henover. På med halvdelen af svampe- og baconfyldet. Gentag med det andet lag.
  5. Afslut med to skiver Hönö Skärgårdskaka og resten af flødeostblandingen. Strø masser af ost henover og læg cherrytomaterne på. Gratiner sandwichkagen i ca. 20-25 minutter, indtil tomaterna ser flotte ud, og osten er smeltet og brunet.
  6. Tag ud og top med resten af svampen og bacon samt frisk timian.