Anvender Pågen palmeolie i nogle produkter?

Vi følger WWFs anbefalinger som siger, at man ikke skal boykotte palmeolie. Årsagen er at produktion af palmeolie betyder mad på bordet for mange og at palmeolie som dyrkes korrekt bruger færre resourcer end andre lignende fedtprodukter.

Vi er naturligvis også medlem i WWFs initiativ RSPO (Roundtable for sustainable palm oil) som skal fremme en bæredygtig produktion af palmeolie og i løbet af 2016 er vi gået over til kun at bruge certificeret palmeolie fra godkendte plantager (CSPO).

En blandning af palmeolie og rapsolie benyttes i vores Gifflar Kanel. Disse produkter er mærket med certifikatet for bæredygtig palmeolie.

Vi arbejder hele tiden på at reducere indholdet af palmeolie, men desværre er der ikke noget godt alternativ til palmeolie. Palmeolien har specielle egenskaber, der ikke kan erstattes i visse produkter uden at påvirke smag, holdbarhed og konsistens i stor grad. 

Hvad mange ikke ved, er at palmeolie er 6-10 gange mere effektivt at dyrke end raps og solsikker, og kræver mindre vand og pesticider end anden olieproduktion. 


Pågen anvender cookies for at forbedre og tilpasse dit besøg på vores websted. Læs mere om cookies.