Fattoush inspirerad brödsallad med krispig JätteFranska - Recept| Pågen
5 5 1 0 stemmer

Fattoush-inspireret brødsalat med sprød JätteFranska

Brødrester er ideelle til denne fyldige og syrlige salat, der er inspireret af den libanesiske Fattoush-salat. Rist brødet gyldent i olie i ovnen og bland det med friske grøntsager for at skabe en farverig ret, der kan serveres som tilbehør eller nydes som en selvstændig ret.


Ingredienser

  • 6 skiver JätteFranska
  • 1 granatæble
  • ½ agurk
  • Romanosalat
  • En håndfuld persille
  • En håndfuld mynte
  • 1 rødløg
  • 2 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 bundt radiser
  • 6 spsk olivenolie
  • Saften fra 1 citron
  • 1 spsk sumak
  • 1 spsk salt
  • 0,5 dl granatæblesirup

Tilberedning

Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Rull brødskiverne ud med en kagerulle, indtil de er flade. Pensl derefter skiverne med 2 spiseskefulde olivenolie og skær dem i 9 firkanter. Fordel dem på en bageplade og bag dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde. Alternativt kan brødstykkerne også steges!
  3. Bland 4 spiseskefulde olivenolie, granatæblesirup, sumak, citronsaft, salt og peber til en dressing.
  4. Hak salaten, persillen, mynten og grøntsagerne, og vend dem sammen i en skål med granatæblekernerne. Hæld dressingen over og bland brødstykkerne i.