Gifflar cupcakes med krämig frosting - Recept | Pågen
5 5 1 0 stemmer

Gifflar-cupcakes med cremet frosting

Forkæl dine cupcakes med en smagsopgradering! Tilsæt kanelduftende Gifflar – det gør dem ekstra saftige og giver en skøn smagsoplevelse i hver eneste bid. Top med en blød cream cheese-frosting og et stykke Gifflar for den perfekte afslutning. Nemt, lækkert og umuligt at nøjes med én!


Ingredienser

Muffins:
  • 3 1/2 dl hvedemel (gerne special)
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 125 g smør (smeltet)
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 1/4 dl mælk
  • Ca. 6 stk. Pågen Gifflar med kanel (grofthakkede i mindre stykker)
Frosting:
  • 60 g smør
  • 5 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 100 g cream cheese

Tilberedning

Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 200 °C, og placer muffinforme i en bageform til muffins.
  2. Bland mel, bagepulver, natron, salt og kardemomme i en skål.
  3. Pisk smør, sukker og æg lyst og luftigt. Tilsæt mælken og rør rundt.
  4. Sigt de tørre ingredienser i dejen, og vend forsigtigt det hele sammen, til dejen er glat og ensartet.
  5. Vend de grofthakkede stykker af Pågen Gifflar med kanel i dejen – det giver en dejlig kanelsmag og en blød, saftig konsistens.
  6. Fordel dejen i formene, og fyld dem ca. 3/4 op. Bag midt i ovnen i ca. 15–18 minutter, eller til en tandstik kommer ud ren. Lad dem køle helt af.
  7. Nu til frostingen: Pisk smør, flormelis, vaniljesukker og citronsaft, til det er cremet. Pisk derefter cream cheese i.
  8. Top de afkølede muffins med frosting og en halv Gifflar på toppen!